Renovera badkar

Att köpa nytt badkar eller bygga om sitt gamla

Det är ofta ett ganska svårt val att välja mellan att köpa ett nytt badkar eller bygga om sitt befintliga. Det finns så många lockande nya badkarsmodeller och färger tillgängliga på marknaden att många människor kommer till beslutet att köpa ett nytt badkar. Om det är överkomliga priser, kan du lika gärna köpa ett nytt om det passar din befintliga badrumsinredning. Men tänk på att det är möjligt att återglasera ditt badkar utan att spendera en förmögenhet.

 

Låt oss jämföra båda alternativen

Förmodligen är det största problemet med att välja ett nytt badkar att bestämma hur mycket pengar du är beredd att spendera på det. Om du funderar på att ta bort ditt gamla badkar helt, hittar du förmodligen flera alternativ. När ett nytt badkar ersätter ett gammalt badkar, behöver de båda vara i ungefär samma storlek och utformning. Om du också planerar att bygga om resten av ditt badrum, är det viktigt att du inte bara fokusera på köpekostnaden med installation mm av ett nytt badkar, utan även kostnaden för dina andra förnödenheter. Om du av misstag spenderar för mycket på ett nytt badkar, kan resten av dina planer kring badrumsrenoveringen bli lidande. Om du undrar över kostnaderna för badrumsrenovering och omglasering av badkar och andra tillbehör kan flera entreprenörer ger dig en gratis konsultation innan du faktiskt fattar ett beslut. Det finns en extra kostnad involverad i form av professionell installation. Ditt nya badkar kanske inte passar så bra i ditt badrum. Kranar, handtag, hållare och andra detaljer kan behöva justeras. Om du försöker göra-det-själv, kanske allting inte fungerar bra. Det hjälper alltid att ta hjälp av en fackman.

 

Omlackering av ett badkar

Många av er känner inte till de olika stegen i lackering av ett badkar. Ett omarbetat badkar ser lika imponerande ut som ett nytt. Alla tappställen och handtag avlägsnas först. Badkarsfilm används för att täcka ytan av ett badkar. Sedan kommer du att ha möjlighet att välja en ny modell av vattenutlopp och handtag, eller återställa dina gamla efter rengöring av dem. Alla läckageproblem kommer att tas om hand med nya tillbehör. Du behöver inte oroa dig för att renovera ditt hela badrummet eftersom det renoverade badkaret inte behöver något extra utrymme. Dessutom, om du vill, är det värt att överväga att förbättra utseendet på väggplattorna. Du kan välja ett enhetligt tema för både ditt badkar och dina väggplattor (kakel). Allt detta kan du göra för mindre än kostnaden för ett nytt badkar.

Det är kanske inte så svårt att köpa ett traditionellt lågprisbadkar. Men när du inte kan köpa ett nytt, är det värt att titta på omlackering som ett alternativ. En bra entreprenör skulle kunna ge spa-liknande utseende till ditt gamla fula badkar. Det lönar sig att be en entreprenör i badrumsrenovering i ditt närområde om en gratis uppskattning av priset för dina idéer badrumsrenoveringen. Titta runt i olika butiker eller på Internet för att se de vanligaste mönstren och modellerna och anteckna priserna. Du måste få ut det av din entreprenör. Det är tillrådligt att ta in beräkningar från andra entreprenörer och jämföra erbjudanden.

Sammanfattningsvis finns det alltid en väg som passar dig om du funderar på att köpa eller lackera ditt badkar. När du bestämt din budget, kan du antingen få ett nytt badkar eller renovera det gamla. Det är alltid bättre att ta en sakkunnig till hjälp än att göra det själv. Skaffa så många gratisofferter som möjligt från konkurrerande entreprenörer för badrumsrenovering och jämför dem. Du kan även få några designidéer från lokala butiker där badkar finns på display eller be din entreprenör om de egna modeller du länge velat ha.