Walk-in badkar

Det fantastiska Walk-in badkaret

Ingenting går upp mot ett skönt, avslappnande bad efter en lång och stressig dag. Det är den ultimata belöningen för varje hårt arbetande människa. Alla har dock inte lyxen att kunna komma ner i ett vanligt badkar och det är här som ett walk-in badkar kommer in i bilden.

Ett walk-in badkar är den bästa lösningen för människor som inte kan njuta av ett vanligt badkar. Varken äldre eller funktionshindrade kommer definitivt inte ha några invändningar mot ett walk-in badkar. Tvärtom, så kommer i stort sett alla som har lite problem att röra på sig att uppskatta det.

Walk-in badkar

Utformningen av ett walk-in badkar är främst gjord med tanke på säkerhet och trygghet, men naturligtvis också på komfort. Tack vare det kan även människor som inte har full rörelseförmåga njuta av ett skönt och avkopplande bad.

Funktionerna

Bekvämlighet och säkerhet är alltså de främsta fördelarna med alla walk-in badkar. Ett vanligt badkar kan vara otillgängligt och svårt att ta sig i och ur, vilket kan skapa ganska stora problem. Detta undviks helt med ett walk-in badkar.

Problemet har åtgärdats genom att se till att det är ett lågt insteg i badkaret, så att vem som helst enkelt kan ta sig i och ur badkaret. Det åstadkoms genom att placera en dörr med lås på sidan av badkaret. Dörren monteras med en vattentät tätningslist för att förhindra läckage och därigenom minska alla bekymmer.

Inredningen i ett walk-in badkar bidrar också till den avslappnade upplevelsen. En räfflad inbyggd sits finns att sitta på och det finns även en ledstång på sidan för assistans vid i- och urstigning. Golvet är halkfritt och reglagen är lättillgängliga, så att både äldre och funktionshindrade personer kan ta ett eget bad på ett säkert sätt.

Med dessa grundläggande funktioner, finns det inte längre några hinder att ta ett bad.

Terapeutiska fördelar

Att skaffa ett walk-in badkar är mer än något man gör för bekvämlighet och säkerhet. Att njuta av ett skönt bad och slappna av i badkaret kan bidra till att lindra smärtor. Även Artrit och ledproblem kan lindras genom denna avkopplande upplevelse.

Det finns också walk-in badkar med bubbelbadsfunktion. Det kan ge en lugnande och avslappnande massage till den badande.

Var köper man ett walk-in badkar?

Walk-in badkar är större än genomsnittliga badkar. Det finns dock ingen anledning att oroa sig över det, eftersom de oftast passar i de flesta badrum. Det är mest lämpligt att köpa ett walk-in badkar som ursprungligen utformats som ett sådant. Enklast är att leta rätt på en professionell och sakkunnig installatör som kan hjälpa dig att montera badkaret.

Det finns många företag som säljer walk-in badkar. De erbjuder en mängd olika modeller till sina köpare. Sök efter ledande designers och tillverkare för att vara säker på att få bra kvalitet på ditt badkar.

Vissa väljer också att helt enkelt bygga om sina nuvarande badkar och en del kompletterar sitt gamla badkar med en bekväm sits eller några handtag.

Det finns företag som kan hjälpa till med att bygga om badkaret i ditt hus. Leta efter webbsidor på nätet som kopplar ihop köpare med en hantverkare eller installatör. Oftast går det att begära en prisuppgift på deras tjänster innan de påbörjar arbetet.

Att införskaffa ett Walk-in badkar

Det finns ett stort urval av olika walk-in badkar. Med många olika utföranden och funktioner att välja mellan, är det inte längre svårt att kunna njuta av ett lyxigt bad. Vem som helst, ja bokstavligen vem som helst, kan nu njuta av denna rogivande upplevelse. Inga fler badproblem alltså.

Så tveka inte längre. Skaffa ett walk-in badkar. Det är nyttigt och hälsosamt. Det garanterar säkerhet och avskildhet. Skaffa ett själv och se fram emot många års njutning av avkopplande och tillfredsställande bad.