Undervattensmassage & hydroterapi

Undervattensmassage – en suverän kombination av massage och hydroterapi

Fler och fler människor blir medvetna om de hälsomässiga fördelarna av massage. En bra massage kan minska stress och värk och du känner dig avslappnad och förnyad. En annan form av terapi som kan ge bra avkoppling och helande är hydroterapi, som använder vatten för att lindra smärta och behandla sjukdomar. Det är nu möjligt för dig att dra nytta båda dessa typer av behandling samtidigt, och det genom att välja undervattensmassage.

Undervattensmassage är en terapeutisk behandling som använder sig av en vattenstråle som masserar kroppen. Under en sådan behandling så ligger man ner i ett badkar, nedsänkt i vatten som håller 34 till 37 grader Celsius. Vattenstrålarna kommer ut från ett munstycke med ett tryck av 100 till 300 kPa. Munstycket placeras cirka 5-10 cm från den del av kroppen som ska masseras.  Riktningen på vattenstrålen ändras enligt reglerna för vanlig massage och utförs på samma sätt som en sådan, med knådande rörelser och vibrationer. Terapeuten flyttar munstycket i cirkulära rörelser medsols, utifrån och in mot centrum. Vattnet från munstycket kan även vara berikat med tillsatser som främjar hälsan. För bästa effekt, använder en del spaanläggningar mineralhaltigt vatten för att fylla upp badkaret. Tiden för en behandling varierar mellan olika spaanläggningar och kan vara mellan 15 till 30 minuter.

Denna behandling är mycket verkningsfull och återställer balans och harmoni i din kropp. Det varma vattnet som används gör att din kropp upplevs mindre spänd och stressad. När den utförs med varierande tryck så kan massagen förbättra hudens hälsa såväl som de mer djupt liggande lagren av muskler, leder och inre organ. Den kan öka musklernas elasticitet och ledernas rörlighet. Den är också effektiv för att förbättra blod- och lymfkörtel- cirkulationen, som gör att vävnad och organ i kroppen mår bättre. Dessutom kan undervattensmassage användas för att behandla lättare värk och skador. Idrottare som lider av skador kan behandlas med undervattensmassage med lågt tryck. Men det är inte en bra idé att använda metoden på nyss uppkomna sår och skador. Efter en behandling kommer du genast att känna dig lugnare, friskare och renare. Undervattensmassage kan vara en underbar behandling om du känner dig riktigt stressad och utmattad.

Numera finns det många span och massageanläggningar som erbjuder undervattensmassage och det går bra att ringa en av dessa anläggningar för att ta reda på deras olika erbjudanden och olika tjänster. Det är viktigt att du ser till att det spa du väljer, har en kvalificerad undervattensmassage -terapeut. Effektiviteten av behandlingen beror till stor del på kunskapen och erfarenheten hos terapeuten. Om du lyckas hitta en bra terapeut, kan du vara säker på att du kommer att få en trevlig och uppfriskande undervattensmassage.